Novinky

  • 13/5/2010

    Cottage cheese – ľahká, zdravá a výživná kuchyňa


    Stravovacie návyky sú dnes často diskutovanou témou, keďže od zloženia nášho jedálneho lístka sa odvíja mnoho vecí – od zdravotného stavu až po celkový životný pocit. Niekedy by sme sa aj chceli stravovať zdravšie, ale chýba nám praktický návod, ktoré potraviny si vybrať a ako ich čo najchutnejšie pripraviť pre seba, svoju rodinu alebo nečakanú návštevu.

    Cottage cheese je nízkotučný čerstvý syr, ktorý je ľahko stráviteľný. Je jedným z najvhodnejších zdrojov vápnika, vitamínov skupiny B, A, betakaroténu a kyseliny pantoténovej. Patrí medzi nezrejúce syry a vyrába sa z kvalitného mlieka pomocou kultúr baktérií mliečneho kysnutia rodu Lactococcus a Leuconstoc. Pýtate sa, ako môžete Cottage cheese využiť vo svojej kuchyni?

    Tento čerstvý nízkotučný syr je výborný ako desiata alebo ľahký obed. Osobitá a lahodná chuť tohto syra si získala priazeň mnohých gurmánov už aj u nás. Môžete si ho vychutnať v štyroch príchutiach: biely, pažítkový, oliva s paradajkou a šunka - chren.

    Zo syra Cottage cheese pripravíte rýchlu a ľahkú večeru – stačí ho zmiešať so zeleninou alebo s cestovinami. Jedlo podľa receptu Pasta alla Cottage pripravíte do 15 minút. Prekvapila vás rodina nečakanou návštevou? Žiadny problém. Ponúknite im šunkové párty rolky alebo ich vy prekvapte Francúzskym šalátom zo syra Cottage cheese premiešaného v správnom pomere so šunkou a čerstvou paprikou.

    Žiadajú aj vás vaši priatelia o super rýchle a ľahké recepty? Poraďte im Cottage cheese  receptár, ktorý ponúka jednoduché recepty na prípravu ľahkého letného menu. Potrebné informácie nájdete priamo na baleniach RAJO Cottage cheese. Dobrú chuť!
    Späť